Пилешкото филе на пръв поглед е лесно за приготвяне - просто го варите, печете или пържите. Но всъщност, много често го правим прекалено сухо и губим сочността му. Как да намерим златната среда?
Начинът за приготвяне, който ще ви покажем е термичната обработка на продуктите в херметически затворен контейнер. Тази технология ви позволява да запазите всички сокове, а маслото ще направи филето още по-сочно и крехко
Съставките
Пилешко филе 750 грама
масло 50 грама
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Подготовка
Разтрийте филето със сол и черен пипер (или други подправки на вкус), поставени в плик с цип или закопчаване, добавете парчета масло. Махнете максимално въздуха от торбата и я затворете.
Поставете торбичката в тенджера с вода. Затворете с капак тенджерата плътно и оставете за 30 минути.
Извадете пилето от опаковката, нарежете и сервирайте с гарнитура в чинията. Насладете се на божествено пиле и споделете рецептата с приятелите си!