Приготвих я, докато се печеше основното, а всички онемяха, когато я поднесох: Залях бисквитите със сместа и оставих да стегне:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приготвих я, докато се печеше основното, а всички онемяха, когато я поднесох: Залях бисквитите със сместа и оставих да стегне:
Приготвих я, докато се печеше основното, а всички онемяха, когато я поднесох: Залях бисквитите...
6007
Източник: За Жената
Приготвих я, докато се печеше основното, а всички онемяха, когато я поднесох: Залях бисквитите със сместа и оставих да стегне:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торта без печене и варене на сложни кремове - щом си приготвите продуктите, става готова за 10-тина минути. Не се оставяйте обаче простотата на приготвянето й да ви заблуди - всъщност е адски вкусна, буквално всяка хапка се топи в устата.

С тази интересна украса може да я поднесете "рамо до рамо" с онези скъпи и сложни торти, чието приготвяне отнема ден-два.

Запишете си тази рецепта, защото ще я приготвяте много често. Ето какво ви трябва за уникално лесната и вкусна Торта Калдъръмче (нарекох я така, защото прилича на калдъръмена улица):

Торта Калдъръмче

Продукти: 

  • 400 гр. бисквити
  • 100 гр. орехи
  • 50 гр. какао на прах
  • 200 мл прясно мляко
  • 120 гр. несолено масло
  • 100 гр. захар
  • 1/2 пакетче ванилова захар
  • 120 гр. шоколад
  • 100 мл. сладкарска сметана
  • 40 гр. бял шоколад за украса

Приготвяне: 

Начупете бисквитите с ръка на едри парчета и ги наредете в дълбока купа. Орехите нарежете на едро или ги сложете в блендер, но не ги смилайте на ситно, добре е да се усещат. (Оставете едната ръка настрани за декорация). Разбъркайте.

натрошени бисквити

Снимка: YouTube

Сложете 200 мл мляко в тенджера, добавете 100 г захар и малко ванилова захар, след това добавете 50 г какао на прах. Разбърква се добре, за да няма бучки, след което се поставя на умерена температура и се загрява при непрекъснато бъркане, докато съставките се разтопят.

какаов сос

Снимка: YouTube

Добавя се нарязаното на по-малки кубчета масло (120 г) и се бърка, докато и то се разтопи напълно и се поеме в сместа. Трябва да се получи смес, подобна на шоколадова глазура, само че по-рядка.

масло в шоколада

Снимка: YouTube

шоколадова глазура

Снимка: YouTube

С готовия шоколадов сос се заливат натрошените бисквити. Разбъркайте внимателно с лъжица или шпатула, като внимавате да останат цели парченца от бисквитите. Ще забележите, че сместа бързо ще се сгъсти и ще попие в бисквитите.

бисквитена смес

Снимка: YouTube

Изсипете я в предварително подготвена форма за торта с гъвкав борд, застлан с гладка хартия или фолио. Използвайте по-малка форма, ако искате по-висока торта. Заравнете и оставете да се охлади за 10 минути.


 

През това време загрейте сладката сметана заедно с начупения на кубчета шоколад на слаб огън или водна баня. Внимавайте да не заври. Разбъркайте, докато сместа стане гладка и я изсипете върху тортата. В средата изсипете разтопения бял шоколад и с клечка за зъби направете шарки във формата на слънце.

гъст шоколад

Снимка: YouTube

шоколадова глазура торта

Снимка: YouTube

бял шоколад глазура

Снимка: YouTube

Отстрани поръсете счукани орехи.

украса шоколадова торта

Снимка: YouTube

Оставете тортата да се охлади в хладилник поне 2 часа преди сервиране.

шоколадова торта Калдъръмче

Снимка: YouTube

парче шоколадова торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft