Приготвя се бързо, а вкусът се помни дълго - само редиш в тавичката и пъхаш във фурната

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приготвя се бързо, а вкусът се помни дълго - само редиш в тавичката и пъхаш във фурната
Приготвя се бързо, а вкусът се помни дълго - само редиш в тавичката и пъхаш във фурната
72325
Приготвя се бързо, а вкусът се помни дълго - само редиш в тавичката и пъхаш във фурната
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Казано е, че пътят до сърцето на един мъж минава през стомаха - няма по-вярно доказателство за тази максима от днешната рецепта. Ако вече сте опитвали класическото  месо по френски , просто трябва да оцените този шедьовър по достойнство.  Месото под шуба , както е името на това изкушение, за разлика от прототипа си, не изисква гарнитура. В много ресторанти този тип ястия се поднасят директно в съда, в който са приготвени и се наричат "​​ тиганчета " (нещо като нашите гювечета ).

Ето го и него:

Месо под шуба

Продукти

1 кг свинско месо

3 глави лук

3 домата

4 картофа

4 скилидки чесън

250 гр. кашкавал

зелени подправки на вкус

сол на вкус

Приготвяне

  1. Пригответе съставките, без да ги смесвате. Нарежете месото на големи резени, поръсете със сол и пипер. Настържете картофите и кашкавала на едро ренде, нарежете лука на пръстени, а доматите - наполовина.
  2. Намажете тавичка за печене с масло, след това поставете отгоре на слоеве месото, лука, настърганите картофи. Намажете доматите с майонеза и ги поставете върху картофите. Пъхнете във фурната и печете в продължение на 40 минути на 200 градуса.
  3. Не изключвайте фурната. Извадете тавичката, поръсете ястието с нарязани зелени подправки и чесън, след което поръсете обилно с кашкавал. Печете във фурната още 5 минути.

Най-хубавото в тази рецепта е, че тя не е класическа и затова може да се приготви с всякакво месо. Само не забравяйте, че говеждото трябва първо да бъде добре мариновано. Препоръчваме ви да приготвите месото под шуба на порции и да го сервирате в съдчетата, където е било приготвено - идеално става в малки гювечета. Опитайте и непременно споделете резултата с нас!

Приятен апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft