Лятото е времето на активен прием на течности . Дори кратка разходка на слънце няма да отмине, без да пиете нещо. Но не всички напитки могат да утолят жаждата ви, както лимонадата . Ето защо препоръчвам да се научите как да си я приготвяте у дома и да й се наслаждавате всеки ден! Ето рецепта за любимата ни домашна лимонада . Цитрусови нотки правят напитката още по- освежаваща . Дълго време няма да ви се налага да купувате от магазина вече.
Съставки
Лимон 3 бр.
Захар 200 гр
Стафиди 30 гр
Мая 20 g
Вода 3 л
Подготовка
Разрежете всеки лимон наполовина, изцедете сокът и отстранете пулпата. Нарежете останалата кора на парчета и поставете в буркан.
Разтворете захарта във варена вода и изсипете получения сироп в буркан с лимоновата кора. Налейте там лимонов сок
Добавете стафиди към буркана, разбъркайте съставките и оставете да се охладят до 30 ° C.
Добавете мая в буркана, разбъркайте и оставете лимонадата да ферментира за 15-18 часа.
Филтрирайте кваса през кърпа или тензух, добавете малко захар и охладете за няколко часа.
Останалите след приготвянето парчета лимонова кора и стафиди могат да се използват повторно. Просто напълнете отново захарния сироп и лимоновия сок.