Днес ще ви дадем една идея как да поглезите семейството си, най-простият и най-желан вариант е пържени картофи . В същото време има много възможности за тяхното приготвяне.
По време на пърженето някой добавят гъби, пилешко месо , зеленчуци и дори чушки . Въпреки това, методите на пържене също има в изобилие. Ето, между другото, един от най-интересните.
Съставки
Картофи 1,5 кг
яйца 2 бр.
Сметана 1,5 с.л.
Пшенично брашно 1,5 с.л.
Сол 1 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
копър 10 g
Слънчогледово олио вкус
Приготвяне:
Обелете малки картофи, изплакнете под течаща вода и сварете до готовност в подсолена вода. Междувременно в дълбока купа смесете яйцата със заквасена сметана.
Към тази смес добавете сол и червен пипер, ситно нарязан копър. Разбъркайте всичко с вилица, добавете брашното. Тестото се омесва до консистенцията на гъста заквасена сметана
Загрейте достатъчно количество масло в тиган. Потопете сварените и леко охладени картофи в тестото, сложете ги в тиган на свой ред.
В процеса на пържене обърнете картофите отстрани. Върху тях трябва да се образува златна кора. Сложете готовото ястие в чиния за сервиране, сервирайте топло.
Картофът отвътре е мек и нежен, а отвън е вкусно хрупкав . Рецептата е проста, но достойна да заеме гордо място във вашата готварска книга. Какво мислите?