Днес споделям рецепта за невероятно вкусен сандвич, който ще изчезне от масата за нула време! Колкото и даприготвяте, никога няма да стигне. Това предястие е подходящо както за сутрешна закуска, така и за празнична трапеза.
Рецепта:
- 1 франзела
- 2 моркова
- 2 мариновани краставички
- майонеза
- 2 скилидки чесън
- сол, черен пипер
Как се готви:
Нека започнем с подготовката на основата за нашите сандвичи. Вземете франзела и я нарежете на коси парчета.
След това леко запържете багетата в тиган с масло от двете страни до златисто кафяво. Като алтернатива можете да използвате тостер - изберете удобния за вас метод.
За пълнежа ще ви трябват следните съставки: два обелени моркова, които ще настържем на специално ренде за корейски моркови.
Нарежете две глави лук на тънки полукръгчета.
Ще вземем и няколко кисели краставички (корнишони) и ще ги настържем на същото ренде. Изцедете излишната течност и поставете в купа.
Изсипете растително масло в тиган, загрейте го и добавете нарязан лук и моркови. Запържете до омекване и златисто кафяво, като не забравяте да разбърквате.
Прехвърлете пържените зеленчуци в купа с краставиците, добавете няколко скилидки чесън през преса, малко майонеза, сол и смлян черен пипер на вкус.
Всичко се разбърква добре и вкусната мазнина е готова. Намажете го върху готовите парчета франзела.
Това предястие винаги е хит сред семейството ми и често ме карат да го направя отново. Ако сервирам на празнична трапеза, украсявам ястието с билки, резени домати или добавям маслини и прясна краставица за красота.
Това е едно наистина лесно и бързо предястие, което препоръчвам на всеки да опита.