Французите винаги са знаели как да изненадат с вкусни десерти. Интересното е, че те не се страхуват да експериментират и да правят сладкиши дори от палачинки! Повярвайте ни, на този десерт ще бъде много трудно да устоите ... Френската баница с палачинки е подходяща за всякакви поводи и всякакви вкусове! Ето как се приготвя този изискан и вкусен десерт :
Френска баница с палачинки
Продукти:
Тесто:
80 г масло (стайна температура)
100 г захар
2 яйца
300 мл прясно мляко
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
800-900 г брашно
Крем:
650 мл прясно мляко
1 шушулка ванилия
3 яйца
4 супени лъжици нишесте
1 кутия кондензирано мляко
120 г масло (стайна температура)
Приготвяне:
Тесто:
В купа разбийте маслото със захарта. Разбийте яйцата с миксер, докато сместа стане гладка и пухкава.
Смесете част от брашното с бакпулвера, пресейте и изсипете в маслено-млечната смес. Постепенно добавете цялото брашно. Наблюдавайте консистенцията на тестото: то трябва да е меко, но да не лепи по ръцете ви. След това покрийте купата с тестото и оставете за половин час на топло място. (Междувременно можете да направите крема).
Загрейте фурната до 170 ° C.
Оформете тестото на "наденица" и разделете на 20 равни части.
Разточете всяка част много тънко до желаната ширина (за предпочитане е тя да съвпада с ширината на формата за печене). Докато едната такава палачинка от тесто се пече (печете във фурната), разточете другата. И така последователно изпечете всички 20 палачинки.
Крем:
Сварете кондензираното мляко. За целта накиснете цяла кутия кондензирано мляко в тенджера, пълна с вода, и варете на слаб огън в продължение на 2 часа. Консервата трябва през цялото време да е добре покрита с вода, ако трябва, долейте още.
Изсипете млякото в тенджера и добавете семената от 1 шушулка ванилия, оставете да заври.
Разбийте яйцата и нишестето в купа, докато млякото се загрява.
Разбивайки яйцата, добавете горещото мляко и разбъркайте още малко.
Върнете сместа на огъня и варете до уплътняване при непрекъснато бъркане. Ако се появят бучки, прецедете сместа през сито. Охладете крема.
Разбийте маслото с вареното кондензирано мляко. Продуктите трябва да са със стайна температура.
След това смесете млечната смес със сместа от кондензирано мляко и масло.
Събиране на баницата:
Нанесете обилно количество крем върху всяка палачинка. Не забравяйте да намажете и горния слой, и страните. Натрошете последната кора и поръсете с с трохите крема. Поставете френската баница в хладилника за една нощ, така че кремът да се абсорбира добре в нея.
Става изключителна вкусотия!