Приказна френска баница с палачинки - такова чудо няма и в най-изисканите ресторанти:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приказна френска баница с палачинки - такова чудо няма и в най-изисканите ресторанти:
Приказна френска баница с палачинки - такова чудо няма и в най-изисканите ресторанти:
3200
Приказна френска баница с палачинки - такова чудо няма и в най-изисканите ресторанти:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Французите винаги са знаели как да изненадат с вкусни десерти. Интересното е, че те не се страхуват да експериментират и да правят сладкиши дори от палачинки! Повярвайте ни, на този десерт ще бъде много трудно да устоите ... Френската баница с палачинки  е подходяща за всякакви поводи и всякакви вкусове! Ето как се приготвя този изискан и вкусен десерт :

Френска баница с палачинки

Продукти:

Тесто:

80 г масло (стайна температура)

100 г захар

2 яйца

300 мл прясно мляко

1/2 чаена лъжичка бакпулвер

800-900 г брашно

Крем:

650 мл прясно мляко

1 шушулка ванилия

3 яйца

4 супени лъжици нишесте

1 кутия кондензирано мляко

120 г масло (стайна температура)

Приготвяне:

Тесто:

В купа разбийте маслото със захарта. Разбийте яйцата с миксер, докато сместа стане гладка и пухкава.

Добавете млякото, разбъркайте.

Смесете част от брашното с бакпулвера, пресейте и изсипете в маслено-млечната смес. Постепенно добавете цялото брашно. Наблюдавайте консистенцията на тестото: то трябва да е меко, но да не лепи по ръцете ви. След това покрийте купата с тестото и оставете за половин час на топло място. (Междувременно можете да направите крема).

Загрейте фурната до 170 ° C.

Оформете тестото на "наденица" и разделете на 20 равни части.

Разточете всяка част много тънко до желаната ширина (за предпочитане е тя да съвпада с ширината на формата за печене). Докато едната такава палачинка от тесто се пече (печете във фурната), разточете другата. И така последователно изпечете всички 20 палачинки. 

тесто палачинки

Крем:

Сварете кондензираното мляко. За целта накиснете цяла кутия кондензирано мляко в тенджера, пълна с вода, и варете на слаб огън в продължение на 2 часа. Консервата трябва през цялото време да е добре покрита с вода, ако трябва, долейте още.

Изсипете млякото в тенджера и добавете семената от 1 шушулка ванилия, оставете да заври.

Разбийте яйцата и нишестето в купа, докато млякото се загрява.

Разбивайки яйцата, добавете горещото мляко и разбъркайте още малко.

Върнете сместа на огъня и варете до уплътняване при непрекъснато бъркане. Ако се появят бучки, прецедете сместа през сито. Охладете крема.

Разбийте маслото с вареното кондензирано мляко. Продуктите трябва да са със стайна температура.

След това смесете млечната смес със сместа от кондензирано мляко и масло.

Събиране на баницата:

Нанесете обилно количество крем върху всяка палачинка. Не забравяйте да намажете и горния слой, и страните. Натрошете последната кора и поръсете с с трохите крема. Поставете френската баница в хладилника за една нощ, така че кремът да се абсорбира добре в нея.

френска баница с палачинки

Става изключителна вкусотия!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft