400 гр. бисквитки Орео
125 гр. разтопено масло
200 гр. черен шоколад
175 гр. масло
4 яйца
175 гр. кафява захар
200 мл сметана
Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с масло тава с подвижно дъно. Добре е формата да е с високи стени. За да направите основата, поставете бисквитките в блендер, докато станат на дребни трохи, а след това добавете и разтопеното масло. Поставете сместа в приготвената форма и я оставете да престои в хладилника, докато стегне.
За крема разтопете заедно шоколада и маслото в термоустойчива купа, като я поставите над тенджера с вряща вода. Разбърквайте от време на време, докато сместа стане хомогенна. Междувременно разбийте яйцата и кафявата захар за около 5 минути или докато сместа стане лека и кремообразна. След като приключите, внимателно изсипете сместа с яйцата в тази с шоколада и накрая добавете и сметаната.
Изсипете получения крем върху бисквитената основа и поставете съда във фурната за около 35 - 40 минути. Оставете тортата да изстине напълно, преди да я извадите от формата. Украсете, а след това съхранявайте в хладилник. Добър апетит!