Прилепска люта яхния

вход през zajenata.bg
Прилепска люта яхния
admin
Добавена от: admin
9247
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


1 600 гр. говеждо месо (врат с кост за предпочитане), нарязано на малки парченца 4 x 4 см
300 гр. лук, настърган на едро
1 домат (100 гр.) настърган или 1 с.л. доматено пюре
300 мл топла вода
1 ч.л. сол
2 с.л. свинска мас (или пречистено масло)
1 ч.л. червен пипер
6 сухи люти чушки
За запръжката:
1,5 с.л. мас или масло
1 с.л. брашно
50 мл топла вода
 


Месото се нарязва на парчета като за гулаш. Всяко парче хубаво се попива с кухненска хартия.
В загрята свинска мас в съд с двойно дъно се пържи месото със солта. Пържи се на силен огън, докато се изпари течността от месото.След това се добавя лукът и продължава да се пържи заедно с месото. Когато остане почти без течност, се добавят доматите, червеният пипер и лютите чушки. Долива се топла вода и се задушава на умерена температура. Трябва да има достатъчно течност, но месото да не е напълно потопено в нея. Яхнията се готви на ниска температура, покрита с капак. Периодично се разклаща съда и се долива топла вода при необходимост, ако сосът се изпари.
Запръжка:
В тиган се загрява мазнината и когато се сгорещи, в нея се запържва брашното, след което се добавя съвсем малко червен пипер и се залива с топла вода. Ври на умерена температура, докато се сгъсти сосът, след което с него се залива яхнията.
Като допълнение към яхнията се сервират сезонни сварени зеленчуци.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft