Палачинките биват обичани от всеки! Ето защо, ако приготвите вкусна палачинкова торта с тях, няма да сбъркате пред гостите и роднините си.
Блясъкът на този шедьовър се крие в масления крем, който след изпичане се превръща в кремообразна глазура.
Първото най-важно нещо е да приготвите 10-12 палачинки по любимата си рецепта, бихте могли да използвате нишесте, даже и бира. Останалото е въпрос на техника: смесвате, завивате и заливате.
Съставки:
Извара – 500 грама
Захар – 5 супени лъжици
Яйца – 3 броя
Ванилия – 5 грама
Стафиди- 50 грама
Сушени кайсии – 50 грама
Сметана – 3 супени лъжици
Приготвяне:
Изварата натрошете с вилица, добавете 2 супени лъжици захар, ванилия или ванилова захар, 1 яйце, след това разбъркайте добре.
Намажете всяка палачинка с извара, а след това я навийте на руло. Разбийте 2 яйца се със заквасена сметана, добавете останалата захар.
Подредете палачинките, като започнете от външния ръб на намазана тавичка. Изсипете сметановата смес и изпратите ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.
Всички вкусове на продуктите се обединяват заради топлината. Вкусът на вашата палачинков торта перфектно си върви с канела: поръсете с щипка от тази подправка вашия сладкиш и го обогатете на вкус.