Искате ли да опитате нещо по-различно? Прилича на баница, но има вкус на сладкиш. Хрупкава и сладка на вкус - идеалната компания за чаша горещо кафе или чай.
Захарна баничка
Продукти:
За тестото:
- 250 гр.масло
- 250 мл кисело мляко
- 1 пак.бакпулвер (10 гр.)
- 3 чаши брашно (480 гр.)
За трохите:
- 3/4 чаша брашно (120 гр.)
- 3/4 чаша захар (150 гр.)
- 100 гр.масло (настъргано)
Приготвяне:
1. За тестото: настържете маслото, добавете 1 супена лъжица кисело мляко, бакпулвера и брашното. Замесете тестото бързо и го поставете на студено за 1 час.
2. Пригответе сладките трохи: брашно, захар, масло (настъргано) - разбъркайте всичко, докато се образуват трохи и поставете в хладилника.
3. Разделете тестото на 6 части (приблизително 165 гр.всяка). Разточете на тънко (около 4-5 мм) първата кора (според размера на тавата - кръг или правоъгълник) и поръсете с част от трохите (около 70 гр.). Разточете втората кора, покрийте с нея първата, поръсете с трохи и леко натиснете надолу.
Направете това с всички слоеве за сладкиша. Последната кора не трябва да се поръсва. Нарежете на парчета.
4. Пъхнете във фурната, предварително загрята на 180 °C за 35-45 минути.© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/04/07/slojki-na-kefire/?fbclid=IwAR3edYK-fQ8ge9EKt-1gmxP0dyySyUEY4PIJGIddZsB3ksKU0m_rzSCUPDk