Приличат на палачинки, но не са, катми-пак не са, но са по-вкусни и от двете-Марудници рецепта
11 Май 2024
1458
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти за голяма доза:
- 1 кг брашно
- 500 г кисело мляко
- 3 яйца
- 200 г масло
- ½ ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л.
сол
½ л вода
Начин на приготвяне:
- В дълбок съд се разбиват яйцата. Към тях се прибавят киселото мляко, содата, солта и водата. Разбърква се добре.
- Като се поръсва, брашното се прибавя на порции.
- От полученото тесто се сипва с черпак, пълен 1/3 от обема си, в сгорещен и леко намаслен с масло тиган. Дебелината на всяка малка палачинка трябва да бъде около 2-3 мм, тъй като при пърженето се удвоява.
- След като се изпекат от едната страна, обръщат се от другата, намазват се отново с масло, а готовите марудници се слагат в чиния и се захлупват, за да попият мазнината.
- Поднасят се с айрян, сладко и сирене.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари