С редовно миене на зъбите, изплакването на устата е много важно за поддържане на хигиената на устата . Въпреки, агресивните течности, които са на разположение на всички рафтове в магазините, бихме искали да избегнем техните агресивни съставки, и поради това препоръчваме сами да направите естествена и евтина течност, която премахва лошия дъх .
Зелените листа на магданозът имат силен и свеж аромат, а техният интензивен зелен цвят, който показва изобилие от хлорофил, е най-добрият борец срещу дъха защото притежава антибактериални свойства.
Въпреки, че дъвчене листа от магданоз се препоръчва веднага след хранене, ако храните съдържат причинители на лош дъх, чай от магданоз е удобен метод за борба с вредните бактерии в устната кухина.
Състав:
- Половин китка пресен магданоз
- 1/2 литър вода
Начин на приготвяне:
В тенджера поставете водата и добавете нарязан магодноз, а след това се оставя да къкри за около пет минути. След това прецедете напитката, охладете и консумирайте след всяко хранене.