Причина номер 1 за поява на рак на гърдата: Пиете го всеки ден, а за този факт изобщо не сте наясно

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Причина номер 1 за поява на рак на гърдата: Пиете го всеки ден, а за този факт изобщо не сте наясно
772887
Снимков материал: pixabay.com
Причина номер 1 за поява на рак на гърдата: Пиете го всеки ден, а за този факт изобщо не сте наясно

Знаем, че японките наистина рядко се разболяват от рак на гърдата, но по всичко изглежда, че това не е следствие от стройната им линия. Направено в Норвегия проучване показа, че личностите, които пият три чаши мляко на ден,  два пъти увеличават риска от рак на гърдата по отношение на личностите, които пият половин чаша или по-малко.

Всъщност, не е никаква новина, ако кажем, че ракът на гърдата е в експанзия. Съдейки по всичко, млякото е наистина отговорно за повишен риск от възникването му. Преди се е смятало, че то само ускорява развитието на вече съществуващ рак, но този път норвежките учени твърдят, че то е и главен причинител точно за неговата поява.


Най- много заболели от рак на гърдата има във Финландия, Швеция, Великобритания, Канада и САЩ. Именно в тези страни консумацията на мляко заема челна позиция.

Норвежкото проучване показва, че жените, които пият три чаши мляко на ден,  два пъти увеличават риска от рак на гърдата по отношение на личностите, които пият половин чаша или по-малко. От друга страна, ракът на гърдата е изключително рядко застъпен или изобщо го няма в културите, където млякото от животински произход не се използва. Известно е, че хормоните и факторите за растеж от млякото имат канцерогенен потенциал, но точно това се оказало и синтетичните добавки от витамин D, с които често "се обогатяват "млякото и останалите продукти. Заболелите, средно внасят два пъти повече синтетични витамин D от останалите.


Но историята на основните причини за появата на рак на гърдата не свършва дотук. 

Броят на заболелите нараства с нарастването на потреблението на тестата, захарите и някои видове месо (особено свинско), а намалява с консумацията на сурови зеленчуци и риба. Сутиени , особено тесните, пък умножават риска. Да кажем, жените, които всекидневно носят сутиен, поне 12 часа, увеличават риска за рак повече от 20 % (по отношение на тези, които използват умерено, рядко или никога), особено ако става дума за сутиени, които съдържат метални или пластмасови елементи. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft