Когато готвите яйца, естествено изхвърляте черупките, нали? Ами оказва се, има добра причина да не го правите.
Най-важното нещо! Те са всъщност 90% калций. Очевидно е много важно за поддържане на здравината на костите и избягване на остеопороза.
Как да ядете черупки от яйца ?
Така се оказва, всъщност можете да се пекат черупки от яйца с техните мембрани непокътнати. Това създава калциев прах. Националният институт по здравеопазване заяви, че смлените черупки от яйца са всъщност по-добри за прием на калций, тъй като те имат по-голяма способност на абсорбция и телата ни, особено жените, могат да се възползват по-пълноценно от това предимство на яйцата.
Налице са проучвания, където се използват яйчени черупки на прах, за да се покаже, че при жени в постменопауза с остеопороза, е имало значително намаляване на болката и мобилността се увеличава! Също така, се наблюдава увеличаване на костната плътност и по-нататъшната загуба на костна маса е била спряна. Така най-долния ред е, че за лечение и профилактика на остеопороза, яйчен прах обвивка е най-предпочитаният метод за прием на калций. Разберете как да приготвяте яйца, преди да ги смелите да ги използвате като ежедневна добавка под формата на прах.