Приятел-месар ми показа трик как да разпозная дали месото е прясно още в магазина:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Приятел-месар ми показа трик как да разпозная дали месото е прясно още в магазина:
840
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Приятел-месар ми показа трик как да разпозная дали месото е прясно още в магазина:

Ако месото често се появява в менюто ви и редовно го купувате в супермаркетите, ние ще ви посъветваме да използвате ефикасен метод да проверите свежестта му. 

Един от най-добрите начини за проверка на свежестта на месото чрез опаковката е прост тест с пръст. 

месо в магазина

Снимка: unsplash

Само след няколко часа извън хладилника бактериите и плесените, които развалят месото, буквално започват да го разяждат.

Недостатъчно доброто място съхранение не се разпознава лесно на пръв поглед - затова препоръчваме следния трик. 

Трябва да се има предвид, че дори леко развалено месо, което не показва признаци на гниене при термична обработка, може да доведе до сериозни здравословни усложнения.

Особено при хора с намален имунитет, които са изключително чувствителни към подобни фактори. 

Прост тест с пръст

Голямото предимство на този бърз тест е, че не е необходимо месото да се изважда от опаковката.

Повечето магазини за хранителни стоки продават вакуумирано месо, което не може да се помирише, така че не можете да разберете дали е прясно, като го помиришете.

Когато вземете месото в ръка, натиснете повърхността му с върха на пръста си.

пръст в месото

Снимка: unsplash

След това веднага го дръпнете.

Наблюдавайте точката, където пръстът е докоснал месото. 

Вдлъбнатината трябва да изчезне бързо, което означава, че нивото на водата в продукта е добро и месото е готово за консумация. 

Ако тъканта не се възстанови бързо, по-добре е да върнете парчето месо обратно на рафта.

Ако има хладилници с по-голямо количество месо, тествайте няколко такива бройки и изберете тази с най-добри характеристики. 

Внимателно огледайте месото от всички страни

След извършване на предварителния тест все още е необходимо да се провери цвета на месото.

Светлорозовият цвят показва, че животното е хранено с питателна храна и месото е прясно.

прясно пиле цвят

Снимка: unsplash

Друг обект на изследване трябва да бъде цветът на мазнината (ако виждате такава на повърхността).

Трябва да има здрав нюанс - ако е започнала да пожълтява, не го купувайте.

мазнина на месо

Снимка: unsplash

Ако мазнината е започнала да пожълтява, това ще придаде много неприятен характерен вкус на месото.

Тези съвети ще осигурят не само по-здравословно и безопасно хранене, но и ще ви спестят пари.

Оставяте развалено месо в магазина и то не стига до боклука.

Желаем ви много здраве!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft