Моят приятелка, която живя в Япония една година, възприе някои добри навици от местните хора.
Както в повечето други страни, жителите на тази страна предпочитат да ядат бъркани яйца за закуска.
В Япония обаче това ястие се приготвя по специален начин.
Процесът на готвене не изисква специални умения.
Всичко е доста просто и бързо.
За да приготвите вкусна закуска, ще ви трябват тиган, черпак, яйца и подправки на вкус.
За начало трябва да напълните тигана с обикновена вода около 5-7 cм.
След това трябва да поставите яйцето в черпака.
Подправки могат да се добавят сега или в края на готвенето.
Когато водата заври, можете да спуснете черпака с яйцето в него.
В този случай трябва да обърнете внимание на факта, че съдържанието на тигана не трябва да влиза в него.
Следователно черпакът ще трябва да се пази по време на процеса на готвене.
За щастие, това не отнема много време.
След 10 секунди яйцето ще се забули.
Сега се загребва малко количество вода.
С това ще бъде по-лесно да извадите яйцето от черпака.
Когато направите това, той трябва да се спусне в тиган с вода.
Отнема минута и половина, за да сварите меко свареното яйце.