Италианците са прочути кулинари, а освен пастата и пицата в арсенала им от рецепти влизат много други чудесни гозби като тази, която ще ви покажем днес. Крехки пилешки карета в кремообразен чеснов сос, запечени на фурна и допълнени с вълшебния вкус на зеленчуци.
Пиле по италиански
Продукти:
- 1 глава лук
- 5 картофа
- Пилешки гърди - 2 бр.
- 100 гр. бекон
- 2 яйца
- течна готварска сметана - 150 гр.
- 1 чаена лъжичка сух чесън
- Домашна вегета – 1 ч.л.
- Сладък червен пипер - 1 чаена лъжичка
- Къри на прах
- риган
- чили
- Сол на вкус
По избор:
- Подправки на вкус
- Билки на вкус
За поднасяне (по избор):
- Варени картофи
- Картофено пюре
- ориз
Приготвяне:
Обелете лука и картофите, нарежете лука и го наредете на дъното на намаслена тавичка (най-добре йенска).
Картофите се нарязват на колелца и се нареждат върху лука, подправят се със сол и черен пипер.
Снимка: YouTube
Измийте пилешките гърди, подсушете ги и ги нарежете на кубчета.
Посолете, поръсете с подправки и разбъркайте добре.
Поставете месото върху картофите в тавата за печене.
Снимка: YouTube
Разбийте яйцата в купа.
Добавете сметаната, сухите и пресни подправки на вкус.
Снимка: YouTube
Върху пилето наредете тънки резени бекон.
Отгоре поставете резени домати.
Снимка: YouTube
Залейте с млечния сос и заравнете.
Снимка: YouTube
Полейте с малко олио.
Поръсете с магданоз.
Покрийте с алуминиево фолио и сложете в предварително загрятата фурна.
Снимка: YouTube
Печете на 200 градуса за 20-25 минути.
Снимка: YouTube
Поднесете ястието топло с прясна салата или гарнитура по желание.
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит! :-)
Снимка: YouTube