Любимите ми испански кифлички ще станат любими на цялото ви семейство, просто няма такъв вкус
Необходими съставки:
За тестото:
Брашно – 300 грама
Суха мая – 1 чаена лъжичка
Сол – 1/2 чаена лъжичка
Захар – 1/4 чаша
Яйце – 1 брой
Растително олио – 2 супени лъжици
Топла вода – 120 мл
Отделно:
100 грама краве масло, омекнало
пълнеж на вкус (консервирани череши, настъргана тиква със захар и канела, ябълки)
пудра захар
Приготвяне
1) С помощта на миксер смесете брашното, маята, солта и захарта. Добавете останалите съставки и разбъркайте с лъжица, а след това замесете еластично тесто за около 10 минути.
Тестото трябва да се получи меко, но не и лепкаво. Сложете тестото в купа намазана с масло, покрийте с фолио и оставете, докато удвои обема си.
2) Покрийте тава с хартия за печене. Разточете тестото и го разделете на 4 части.
3) Намажете работната повърхност с масло. Вземете парче тесто и го разточете върху масата на правоъгълник (около 27 на 38 см) и след това намажете обилно с масло.
4) Поставете пълнежа в единия край и започнете да завивате на руло. Завъртете рулото под формата на охлюв.
5) Подредете малките кифлички в тавата и ги намажете с малко количество масло. По същия начин използвайте останалата част от тестото. Сложете ги на топло място за 30-40 минути. Загрейте фурната до 180 градуса.
6) Печете 20 минути или докато станат готови.
Готовите испански кифлички поръсете с пудра захар и ги подредете върху решетка, за да изстинат