Приятелките не спират да ми звънят за рецептата! Кой да знае, че нещо елементарно може да е толкова вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приятелките не спират да ми звънят за рецептата! Кой да знае, че нещо елементарно може да е толкова вкусно:
Приятелките не спират да ми звънят за рецептата! Кой да знае, че нещо елементарно може да е...
75700
Приятелките не спират да ми звънят за рецептата! Кой да знае, че нещо елементарно може да е толкова вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

„Онзи ден поканих приятелките си на гости и приготвих това ястие за първи път. Толкова много им хареса, че от тогава насам не спират да звънят и да ме питат за рецептата! А всъщност всичко е направо смешно лесно.

Тайната е в комбинацията от зеленчуци, а ето какво ви трябва, за да си я приготвите и вие" - това ни пише наша читателка, която ни даде рецептата за своята Чудесия от пилешко в тиган :

Чудесия от пилешко в тиган

Продукти:

  • 1 кг бяло пилешко месо - филета
  •  сол и черен пипер на вкус
  • малко брашно
  • малко масло и зехтин
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 големи червени чушки
  • 7 малки домата
  • 6 малки картофи
  • 150 мл доматен сос
  • 100 мл вода
  • суха зеленчукова подправка или подправки на вкус
  • настърган кашкавал/моцарела

Приготвяне: 

Тънките пилешки филенца се овкусяват със сол и черен пипер от двете страни, след което се поръсват с брашно, за да се покрият хубаво като за панировка. Брашното затваря порите и вкусният сок от месото остава вътре.

пилешко филе

филе в брашно

На умерено слаб огън смесете малко масло и зехтин, след което като загрее, сложете филетата и ги запържете по няколко минути от двете страни, докато леко покафенеят. След това ги извадете в отделна чиния.

пържено пиле

Отделно нарежете на ситно една глава лук, три скилидки чесън, 2 едри червени/зелени чушки (нарязани на кубчета) и 7 малки или 3 големи домата, също нарязани на хапки.

нарязан лук

Измийте картофите под студена вода преди обелване и след обелване, след което ги нарежете на по-малки кубчета. В тигана отново добавете малко масло и зехтин, като може да използвате и предишния, в който се е пържило месото.

червена чушка

Когато мазнината се сгорещи, добавете първо картофите и ги оставете да се запържат добре до златисто кафяво. След това добавете наситнения лук и разбъркайте, след което продължете да къкри на умерена температура. Щом лукът омекне малко, добавете наситнената чушка.

пържени картофи

картофи с чушки
Разбъркайте и запържете за няколко минути, след което добавете доматите и накрая ситно нарязания чесън. Залейте отгоре със 150 мл доматен сос и веднага намалете температурата на най-ниската степен. Посолява се и се налива 100 мл вода.

зеленчуци на тиган

Задушете за няколко минути, докато омекнат зеленчуците, след което върнете месото и го наредете върху зеленчуците. Отгоре поръсете с настърган кашкавал/моцарела и сложете тигана в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути (тиганът не трябва да е с пластмасови елементи, в противен случай се слага капак и се оставя на котлона на тих огън, докато кашкавалът се разтопи).

пиле със зеленчуци

пиле с моцарела

Отгоре поръсете ситно нарязан пресен магданоз и сервирайте ястието топло. 

запеканка с пиле и зеленчуци

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft