Приятелките я купуват, аз пък я забърквам за децата! Хем е по-вкусна, хем си хапват донасита и...
12 Ноември 2016
937989
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Купешката Нутела е съставена от какао , захар , мляко на прах и суроватка , фъстъчено масло , а някои производители добавят палмово масло , соев лецитин , ванилия и изкуствени аромати . Рецептата за течния шоколад може да варира в зависимост от производителя. Като цяло, да получите същия вкус е почти невъзможно в домашни условия . А вредни съставки едва ли искате да добавите.
Ето защо ние сме подготвили за вас една рецепта за вкусен течен шоколад , който има вкус на " Nutella ".
Вкусен, бърз, евтин и няма вредни съставки!
Съставки:
4 чаши прясно мляко
3 с.л. лешници
4 чаши захар
4 с.л. брашно
6 с.л. какао на прах
200 гр. масло
1/2 ч.л. сол
Приготвяне:
- В купа смесете захарта, какаото и брашното.
- В сухата смес налейте малко по малко млякото. Постоянно трябва да се разбърква, за да не се образуват бучки.
- Получената смес поставете на огъня.
- Оставете я да заври. В същото време тя разбърквайте често, за да не загори.
- Запечете ядките на сух тиган. Ако не разполагате с лешници, орехите също ще свършат работа, а може и фъстъци. Охладете и накълцайте.
- Добавете ядките в шоколадовата маса. След това поставете маслото, солта и разбъркайте.
- Варете шоколада на слаб огън, като разбърквате от време на време, около 12-15 минути. Охладете и съхранявайте в запечатан съд в хладилника.
Този течен шоколад е в пъти по-добър от този в магазина. Може да го намажете на филийки, бисквити, гофрети или палачинки. Много вкусно!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари