Пробутват пъстърва вместо сьомга в ресторантите

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Пробутват пъстърва вместо сьомга в ресторантите
7130
Източник: Всеки ден
Пробутват пъстърва вместо сьомга в ресторантите

Сьомга менте на луди цени пробутват в столичните ресторанти, оплакаха се недоволни клиенти пред „Всеки ден". Вместо крехката розова риба сервитьорите слагат в чиниите двойно по-евтината и по-тлъста сьомгова пъстърва.

Така собственици на заведения успели да припечелят добре на гърба на заблудени посетители, като евтиният трик най-добре минавал вечер, на изкуствена светлина, когато разликата между ментето и оригинала почти не се виждала.

Свикналите с вкуса на норвежкия деликатес в повечето случаи усещали, че поднесената риба има различен вкус и лесно разкривали измамата. Разгневени клиенти вдигнали скандал и дори върнали чиниите си обратно в столично заведение в кв. „Лагера", разказаха самите потърпевши. След извиненията на управителя те все пак получили порция истинска сьомга. По-рядко консумиралите скъпата риба обаче така и не се усещали, че се прецакват с абсолютно балканския й вариант и доволно изяждали поднесеното. За да прикрият хитротията, готвачите обикновено заливали морското изкушение с различни сосове или с панировка, защото и сьомговата пъстърва няма типичния розов цвят на сьомгата.

Заблудените клиенти не само хапвали обикновена речна риба, а и накрая се бъркали с 20 лева за порция пъстърва, вместо да платят около 10 лв., колкото наистина струват развъжданите в язовир Доспат. Не стига че ни поднесоха риба, която е далеч от вкуса на норвежката сьомга, ами и платихме скъпо и прескъпо, оплакаха се младежи, които имали намерение да се поглезят с морски деликатеси в столично заведение. 
Освен по-тлъста, сьомговата пъстърва не съдържа полезните съставки на истинската северна риба. Тъй като е отглеждана в язовир, а не в морето, подменената риба е лишена от Омега 3 мастни киселини, които борят лошия холестерол, нито витамин Д, който укрепва костите и мускулите, нито витамин В12, повдигащ тонуса на организма. Поднасяната в родните кръчми сьомга всъщност е хибрид между сьомга с американска и балканска пъстърва, обясняват работещи в рибните стопанства.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft