Спомняте ли си миризмата и вкуса на памучно меките бабини кифлички? Сега можете да си ги приготвите сами!
Тази отлична рецепта ще зарадва вашето семейство и гости.
В топлото мляко сложете маята, щипка сол и захар. В друга купа смесете олиото, яйцата, захарта и солта, след това добавете млякото с шупналата мая. Постепенно прибавете брашното и омесете меко тесто. Оставете го за 30 минути на топло място да втасва.
Втасалото тесто разделете на три части. Всяка част отделно разточете и нарежете на 12 или 16 триъгълника, ако искате по-малки кифлички. Разтопете малко масло или маргарин (50 грама) и с четка намажете всеки триъгълник от тестото, след което ги навийте на рулца. Подредете ги в чиния, в която преди това сте настъргали студено масло/маргарин (75 гр.) и ги оставете за 30 минути на топло място.
Намажете втасалите кифлички с разбито яйце и ги поръсете със сусам или ким.
Печете ги в предварително загрята фурна на 200 ° С около 18 - 20 минути.