Няма човек на планетата, който не обича палачинки. С Нутела, банан, мед, орехи, но и колбаси, кашкавал, маслини ... палачинките са чудесно ядене по всяко време.
Ако вече сте се усъвършенствали в правенето на традиционните палачинки , ви предлагаме едно ново предизвикателство, което със сигурност ще предизвика въодушевление сред гостите ви, както с външния си вид, така и с вкуса.
2 чаши брашно
1 чаша вода
1 чаша кокосово мляко (може и обикновено)
2 яйца
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка куркума
малко масло
В дълбок съд се смесват заедно брашното, водата, млякото, яйцата, солта и куркумата, докато не получите хомогенна смес (ако забележите втвърдени мастни удебеления разбъркайте, докато не изчезнат).
Вземете пластмасова бутилка и с помощта на остър нож направете три дупки на капачката му. Напълнете бутилката с приготвената смес.
Загрейте тигана и сложете малко олио. Обърнете бутилката и изсипете от сместа през надупчената капачка като паяжина на тигана. Изчакайте няколко минути, докато се изпече и обърнете на другата страна.
Когато бъде готова навийте на руло.
Сервирайте с аксесоари по ваш вкус.