Пролетна баница с лапад

вход през zajenata.bg
Пролетна баница с лапад
admin
Добавена от: admin
82775
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет кори за баница-500 гр.
300 гр. лапад
1 ч.ч кисело мляко
1 кафена лъжичка сода за хляб
1 ч.л сол
200 гр. сирене
100 мл олио
2 с.л масло за намазване
3 яйца

В леко подсолена вода се бланшира лападът, предварително нарязан на ситно. Отцежда се от водата и към него се прибавят млякото, содата, солта, сиренето и яйцата. Тавата се подмазва с малко масло или олио и се започва реденето на корите. Редят се две кори, след което се поръсват с част от плънката. Така се процедира до изчерпването на корите и плънката, като най-отгоре трябва да се наредят 2-3 пласта кори.
Разтопява се маслото и с него се залива баницата. Нарязва се на парчета и се пече в загрята фурна. Сервира се студена, с кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft