Пролетна баница с лапад
25 Април 2013
82775
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакет кори за баница-500 гр.
300 гр. лапад
1 ч.ч кисело мляко
1 кафена лъжичка сода за хляб
1 ч.л сол
200 гр. сирене
100 мл олио
2 с.л масло за намазване
3 яйца
В леко подсолена вода се бланшира лападът, предварително нарязан на ситно. Отцежда се от водата и към него се прибавят млякото, содата, солта, сиренето и яйцата. Тавата се подмазва с малко масло или олио и се започва реденето на корите. Редят се две кори, след което се поръсват с част от плънката. Така се процедира до изчерпването на корите и плънката, като най-отгоре трябва да се наредят 2-3 пласта кори.
Разтопява се маслото и с него се залива баницата. Нарязва се на парчета и се пече в загрята фурна. Сервира се студена, с кисело мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари