Пролетна зелена баничка - хрупкава коричка и неземен аромат. Зверска вкусотия за нула време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пролетна зелена баничка - хрупкава коричка и неземен аромат. Зверска вкусотия за нула време:
Пролетна зелена баничка - хрупкава коричка и неземен аромат. Зверска вкусотия за нула време:
24883
Пролетна зелена баничка - хрупкава коричка и неземен аромат. Зверска вкусотия за нула време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви е писнало от традиционната баница със сирене или извара, днес имаме една чудесна пролетна алтернатива - зелена баничка със спанак и сирене . От нея се разнася прекрасен аромат, а вкусът е неповторим.

Приготвя се лесно и със сигурност ще стане любима на малки и големи. Ето рецептата за тази вкусна пролетна баница със спанак :

Зелена баничка със спанак и сирене

Продукти:

250 гр. кори за баница

400 гр. спанак

175 гр. сушени домати в зехтин

200 гр. натрошено сирене

3 яйца

Приготвяне:

Поставете почистения спанак в тенджера с 4 супени лъжици вода да се задуши хубаво. Прехвърлете го в цедка и оставете да изстине, след това притиснете и изцедете излишната течност. Нарежете спанака на едро, а сушените домати накълцайте и смесете с настърганото сирене. Накрая добавете яйцата и разбъркайте всичко добре.

Отцедете зехтина от сушените домати. Вземете един лист кори и го намажете с ароматния зехтин. Поставете го с мазнината надолу в тавичка с диаметър 26 см.

Малка част от кората трябва да излиза отстрани на тавата. Повторете същото с останалата половина от корите. Поставяйте ги напречно една на друга, така че краищата да стърчат от всички страни.

Разпределете пълнежа равномерно отгоре и покрийте с останалите кори. Намажете отново горните кори с ароматен зехтин , но малко ги намачкайте, така че да паснат в тавата и да има въздух между тях. Прихлупете висящите краища на долните кори върху най-горната кора и я намажете добре със зехтин.

Сложете баницата със спанак да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час. Когато коричката стане златиста, е готова. Нарежете и поднесете.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft