Пролетна манджичка за топене с печени чушки и патладжани- една порция не стига!
18 Април 2015
35700
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
10 печени чушки
2 - 3 печени патладжана
3 - 4 настъргани обелени домата
3 - 4 скилидки чесън (нарязан на кръгчета)
1 дафинов лист
10 - 12 зърна черен пипер
сол на вкус
4 - 5 супени лъжици олио
1 супена лъжица (с връх) брашно
100 милилитра вода
1/2 връзка магданоз
Налейте олиото в тенджера и поставете на среден огън. След като мазнината се нагорещи, сложете доматите и намалете температурата.
Варете на бавен огън, докато доматеният сос не се сгъсти (около 30 минути). После това сложете сол, дафиновия лист, чесъна, черния пипер. Добавете нарязаните печени чушки и патладжани, варете в продължение на 10 минути на слаб огън. Направете каша от брашното и водата и я изсипете в ястието. Варете още 10 - 15 минути, след като то се сгъсти, свалете от котлона. Едва тогава прибавете нарязания на ситно магданоз и разбъркайте.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари