
Спанакът и зелената салата се измиват, подсушават и нарязват на ивички. Прехвърлят се в дълбока купа. Беконът се запържва до хрупкавост в сгорещен тиган. Прехвърля се върху чиния с кухненско руло, за да се отцеди. Нарязва се или се начупва на дребно. Зехтинът се разбива с лимоновия сок и пресования чесън. Салатата се залива с получената заливка. Отгоре се поръсва изпържения бекон.
В дълбок тиган се оставя да заври подсолена вода. Щом заври, вътре се счупват яйцата, като се внимава да не се разлее жълтъкът (може да използвате за целта черпак или дълбока лъжица, в която да счупите яйцето, за да запази формата си). Запарват се, докато белтъкът се забули над жълтъка, но е добре жълтъкът да остане рохък.
Салатата се разбърква и се поднася веднага, като върху всяка порция се слага по едно запарено яйце.