Пролетна салата с хрупкав бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Пролетна салата с хрупкав бекон
Пролетна салата с хрупкав бекон
admin
Добавена от: admin
10715
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г маруля или салата
100 г пресен спанак
2 с л зехтин
1 с л лимонов сок
2 скилидки чесън
300 г бекон на резени
по 1 яйце на порция

Спанакът и зелената салата се измиват, подсушават и нарязват на ивички. Прехвърлят се в дълбока купа. Беконът се запържва до хрупкавост в сгорещен тиган. Прехвърля се върху чиния с кухненско руло, за да се отцеди. Нарязва се или се начупва на дребно. Зехтинът се разбива с лимоновия сок и пресования чесън. Салатата се залива с получената заливка. Отгоре се поръсва изпържения бекон.
В дълбок тиган се оставя да заври подсолена вода. Щом заври, вътре се счупват яйцата, като се внимава да не се разлее жълтъкът (може да използвате за целта черпак или дълбока лъжица, в която да счупите яйцето, за да запази формата си). Запарват се, докато белтъкът се забули над жълтъка, но е добре жълтъкът да остане рохък.
Салатата се разбърква и се поднася веднага, като върху всяка порция се слага по едно запарено яйце. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft