Пролетна чорбицаа от коприва - хем вкусна, хем лекува анемия!
6 Април 2024
1971
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Супата от млада коприва е богата на желязо, отличен избор за хора с анемия, но и за гастрономи – много е вкусна! През пролетта е хубаво да похапваме пресни храни и особено тези, които са в сезон като пресните салати, репичките и особено копривата.
Пролетна чорпа от коприва
Продукти:
- 2 моркова
- 200 г корен от целина
- 200 гр коприва
- шепа листа от целина
- шепа млад грах
- сметана
- малко олио, сол
Приготвяне:
Настържете целината и моркова, а копривата и листата целина нарежете на ситно.
Запържете всички наситнени зеленчуци в малко олио и добавете граха.
Посолява се на вкус и се налива 1,2 л вода.
Варете на слаб огън докато заври супата.
Пасирайте сварените зеленчуци и сервирайте със заквасена сметана.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари