Пролетна чорбицаа от коприва - хем вкусна, хем лекува анемия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пролетна чорбицаа от коприва - хем вкусна, хем лекува анемия!
Пролетна чорбицаа от коприва - хем вкусна, хем лекува анемия!
1971
Пролетна чорбицаа от коприва - хем вкусна, хем лекува анемия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Супата от млада коприва е богата на желязо, отличен избор за хора с анемия, но и за гастрономи – много е вкусна! През пролетта е хубаво да похапваме пресни храни и особено тези, които са в сезон като пресните салати, репичките и особено копривата. 

Пролетна чорпа от коприва

Продукти:

  • 2 моркова
  • 200 г корен от целина
  • 200 гр коприва
  • шепа листа от целина
  • шепа млад грах
  • сметана
  • малко олио, сол

Приготвяне:

Настържете целината и моркова, а копривата и листата целина нарежете на ситно.

Запържете всички наситнени зеленчуци в малко олио и добавете граха.

Посолява се на вкус и се налива 1,2 л вода.

Варете на слаб огън докато заври супата.

Пасирайте сварените зеленчуци и сервирайте със заквасена сметана.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft