Пролетна чорба с великденски яйца
23 Март 2012
10398
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Копривата се измива листо по листо. Стръковете лук се почистват. Листата коприва се отцеждат от водата и се режат на ситно. Зеленият лук се измива и реже на колелца. Доматът се почиства и стърже на ренде. Морковът се бели, измива и реже на кръгчета с къдраво ножче. В тенджера се слагат зеленчуците, без доматеният сок. Налива се 5- 6ч.ч. вода. Съдът се похлупва и слага на включен котлон. Когато заври, се намалява степента на котлона. След около 30 минути варене се добавят доматите, 1/2ч.л. сол и 1с.л. краве масло. Супата се вари още 30- 40 минути. Накрая се поръсва със ситно нарязан копър. Добавят се стърготините сирене и великденските яйца, също настъргани на ренде. Разбърква се много добре. Поднася се топла.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари