Пролетна яхния с гъби

вход през zajenata.bg
Пролетна яхния с гъби
admin
Добавена от: admin
99121
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г гъби печурки
1 глава кромид лук
2 връзки зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка пресен джоджен
доматено пюре
червен и черен пипер
олио
брашно
сол 

 Измитите и почистени гъби се бланшират около 5 мин.,  след което се изваждат и нарязват на ивици.
 Запържват се заедно с кромида и зеления лук.
 Добавят се червеният и черният пипер и пърженето продължава още около минута.
 Заливат се с гореща вода или бульон,  добавя се 1-2 лъжици доматено пюре, сол на вкус и се оставят да врят на тих огън.
 Когато са готови, се размива брашно, колкото е необходимо за сгъстяване.
 Накрая се подправят обилно със ситно нарязаните пресни джоден и магданоз.
 В соса трябва да преобладават гъбите.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft