Пролетна яхния с гъби
22 Декември 2011
99121
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г гъби печурки
1 глава кромид лук
2 връзки зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка пресен джоджен
доматено пюре
червен и черен пипер
олио
брашно
сол
Измитите и почистени гъби се бланшират около 5 мин., след което се изваждат и нарязват на ивици.
Запържват се заедно с кромида и зеления лук.
Добавят се червеният и черният пипер и пърженето продължава още около минута.
Заливат се с гореща вода или бульон, добавя се 1-2 лъжици доматено пюре, сол на вкус и се оставят да врят на тих огън.
Когато са готови, се размива брашно, колкото е необходимо за сгъстяване.
Накрая се подправят обилно със ситно нарязаните пресни джоден и магданоз.
В соса трябва да преобладават гъбите.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари