Пролетни гъбки с лук и чесън
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
25 Април 2012
39757
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр гъби печурки
2 с.л. зехтин
смлян черен пипер на вкус
щипка сол
100 мл вода
2-3 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
няколко стръка магданоз
2-3 стръка копър
Гъбите се измиват добре. Почистват се пънчетата (само основата, ако се налага) и се нарязват на парчета. В тава за печене се поставят гъбите и се поливат с мазнината и водата, поръсват се с подправките – сол и смлян черен пипер на вкус и се слагат да се пекат на средна фурна на 220 градуса. Разбъркват се - готови са след около 30 мин.
Зеленият лук и чесън се нарязват на ситно и се смесват с изпечените гъби. Ястието се поръсва се с нарязан магданоз и копър и се поднася с резени лимон или заквасена сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари