Пролетни рулца с патладжани
22 Декември 2011
16961
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 патладжана
2 яйца
2 к.ч. галета
сол
100 г пушено сирене
1 ч.л. олио
(1 с.л. орехи)
1 кофичка кисело мляко
Време: 60 минути
Патладжаните (2 бр) се разрязват на тънки и дълги филийки. Посоляват се и се оставят да пуснат черния си горчив сок. След това се измиват, подсушават и пържат от двете страни в горещо олио, колкото да омекнат. Щом изстинат, се поръсват с настъргано пушено сирене (100 г), завиват се на рулца, които се овалват в галета и се изпържват в горещо олио. Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат от мазнината. Ястието се залива с подлучено кисело мляко (1 кофичка), смесено с натрошени орехови ядки (по желание) и се украсява според вкуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари