Пролетни сармички с лапад - постни, ама вкусни и полезни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Пролетни сармички с лапад - постни, ама вкусни и полезни!
Пролетни сармички с лапад - постни, ама вкусни и полезни!
admin
Добавена от: admin
15601
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

30-тина листа лапад
4 моркова
3 чушки
2 глави лук
100 гр. елда
100 гр. пълнозърнест ориз
150 гр. просо
300 гр. гъби

Така приготвени, постните сармички са не само напълно в духа на настъпилата пролет, а освен всичко съдържат и много полезни белтъчини и други вещества. За вкуса няма да говорим - убедете се сами!

Първо попарете пълнозърнестия ориз заедно с просото и елдата за около 20 минути. Листата лапад също попарете около 5 минути във вряла вода с малко сода за хляб. В загрято олио запържете ситно нарязания лук, нарязаните моркови и чушки. Добавете нарязаните пресни гъби и леко ги запържете, докато се зачервят. Подправете и посолете на вкус. Накрая в тигана добавите и попарените варива с ориза и запържете още няколко минути. По желание може да се добавят и 2 - 3 супени лъжици доматен сос. 

постни сармички с лапад
С тази смес свийте сармички от попарените листа лапад и ги подредете в пръстен или керамичен съд. Поръсете ги с олио и сол, и ги поставете да се пекат около 40 минути, докато се запекат леко на повърхността. Поднесете ги в комбинация с кисело мляко или прясна салата. Добър апетит!

постни сармички с лапад 1

постни сармички с лапад 2
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft