Трудно е да си представим вкусна торта или торта без сладък и деликатен крем. Ако сте фен на кремообразните слоеве между тортите, но магазинен продукт не е за вас, предлагаме да използвате проста рецепта за домашно лакомство от мляко и масло. След прости манипулации можете да се насладите на този приятен и незабравим вкус. Кремообразният млечен крем ще ви спечели още от първата лъжица.
От сметаната се получава пухкава маса, която може да се сервира като десерт. Добавете шепа горски плодове и лист мента за гарнитура, за да направите лакомството по-апетитно. Също така, такъв крем е идеален за всякакви печени изделия, дори за торти за рожднни дни. Сега да преминем към готвенето.
Съставки
Масло 200 гр
прясно мляко 200 мл
Пудра захар на вкус
Подготовка
За да приготвите крема, смесете нискомаслено мляко (около 2%) и масло (72% масленост).
Сложете сместа на слаб огън, като разбърквате от време на време, оставете маслото да се разтопи напълно и веднага свалете от котлона, без да довеждате сместа до кипене.
Разбийте сместа с блендер или миксер за 5-10 минути, в зависимост от мощността на уреда.
След като се появи хубава гъста хомогенна смес, изсипете крема в съд за съхранение и поставете в хладилник за поне 6 часа.
Разбийте охладената сметана до желаната гъстота като добавите пудрата захар
С такъв маслен крем се получават прекрасни еклери - класически десерт, който моментално излита от масата, особено ако е приготвен у дома. Това е ценна рецепта! Не забравяйте да го споделите с приятелите си.