Как да превърнеш парче кашкавал и 3 скилидки чесън в уникална вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да превърнеш парче кашкавал и 3 скилидки чесън в уникална вкусотия:
Как да превърнеш парче кашкавал и 3 скилидки чесън в уникална вкусотия:
34231
Как да превърнеш парче кашкавал и 3 скилидки чесън в уникална вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна идея за вечеря - опитайте това фантастично чесново хлебче с кашкавал и няма да можете да го нахвалите! А всичко става много лесно и бързо - за нула време се пече във фурната, а после няма да му дадете да изстине, защото ще го нападнете още горещо! Ето и рецептата за Чесновата пърленка с кашкавал :

Чеснова пърленка с кашкавал

Продукти:

200 гр. брашно за хляб

1 яйце (може да се пропусне/замени с мляко)

20 г захар (2 супени лъжици)

4 г (1 чаена лъжичка) суха мая

3 г сол (1 чаена лъжичка)

80 мл топло мляко

30 г меко масло

За чесновия пълнеж:

0,5 супени лъжици смлян чесън на прах или една супена лъжица пресован пресен чесън

0,5 супени лъжици майонеза

1 чаена лъжичка захар

0,5 супени лъжици нарязан зелен лук

1 супена лъжица яйца

13 г масло на стайна температура

За отгоре:

140 г настъргано сирене моцарела или кашкавал

Приготвяне:

Разбийте яйцата и отделете около 1 супена лъжица от тази смес настрани, използвайте я по-късно за пълнежа.

разбити яйца

Добавете захарта, маята, млякото към яйцето, разбийте и постепенно добавете брашното и солта.

тесто с масло

Омесете тестото, добавете масло и омесете - отнема около 5 минути.

маслено тесто

Оформяме тестото на по-дебела палачинка (питка), поставяме го върху хартия за печене и оставяме да втасва - можете да го поставите във фурна, загрята до 30 градуса и да оставите да втаса за 1 час.

питка тесто

Междувременно объркайте пълнежа от всички съставки.

чеснов пълнеж

Вземете втасалото тесто, направете прорези по повърхността и наслоете пълнежа, натиснете го така, че да попадне и в прорезите.

хлебче с пълнеж

Сега добавете настърганото сирене към прорезите.

питки с чеснов пълнеж

Поставете във фурната и печем до златисто при температура 170 градуса.

чесново хлебче с кашкавал

Желаем ви добър апетит! :-)

чеснова пърленка с кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft