Страхотна идея за вечеря - опитайте това фантастично чесново хлебче с кашкавал и няма да можете да го нахвалите! А всичко става много лесно и бързо - за нула време се пече във фурната, а после няма да му дадете да изстине, защото ще го нападнете още горещо! Ето и рецептата за Чесновата пърленка с кашкавал :
Чеснова пърленка с кашкавал
Продукти:
200 гр. брашно за хляб
1 яйце (може да се пропусне/замени с мляко)
20 г захар (2 супени лъжици)
4 г (1 чаена лъжичка) суха мая
3 г сол (1 чаена лъжичка)
80 мл топло мляко
30 г меко масло
За чесновия пълнеж:
0,5 супени лъжици смлян чесън на прах или една супена лъжица пресован пресен чесън
0,5 супени лъжици майонеза
1 чаена лъжичка захар
0,5 супени лъжици нарязан зелен лук
1 супена лъжица яйца
13 г масло на стайна температура
За отгоре:
140 г настъргано сирене моцарела или кашкавал
Приготвяне:
Разбийте яйцата и отделете около 1 супена лъжица от тази смес настрани, използвайте я по-късно за пълнежа.
Добавете захарта, маята, млякото към яйцето, разбийте и постепенно добавете брашното и солта.
Омесете тестото, добавете масло и омесете - отнема около 5 минути.
Оформяме тестото на по-дебела палачинка (питка), поставяме го върху хартия за печене и оставяме да втасва - можете да го поставите във фурна, загрята до 30 градуса и да оставите да втаса за 1 час.
Междувременно объркайте пълнежа от всички съставки.
Вземете втасалото тесто, направете прорези по повърхността и наслоете пълнежа, натиснете го така, че да попадне и в прорезите.
Сега добавете настърганото сирене към прорезите.
Поставете във фурната и печем до златисто при температура 170 градуса.
Желаем ви добър апетит! :-)