Простичките ми сармички станаха като гурме ястие, е как да не ги направиш така

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Простичките ми сармички станаха като гурме ястие, е как да не ги направиш така
Простичките ми сармички станаха като гурме ястие, е как да не ги направиш така
78831
Простичките ми сармички станаха като гурме ястие, е как да не ги направиш така
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никога нямам много идеи за бързи и ефективни рецепти . Този път ще приготвя познато ястие по нов начин. И  това ще са така любимите сармички на всички. И не просто, а много празнично. Необичайната им форма, наподобяваща чанта, ще зарадва всичките гости и ще изглежда като от фурме ресторант

Разбира се, китайското зеле може да бъде заменено с обикновено зеле. Но пекинските листа са по-тънки и по-меки. При силна термична обработка зеленчукът губи красивия си цвят. Ето защо пълнените зелеви рулца  най-добре се приготвени на пара. Освен това по този начин те напълно ще запазят формата си. Да започваме!

    
 

Съставки

зеле 1 бр.

Ориз 80 гр

Телешка кайма 500 гр

Лук 3 бр.

Доматен сок 2 супени лъжици 

червен пипер 1 ч.л

Чесън на прах 0,5 ч.л

Слънчогледово олио 50 мл

Сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

 

Подготовка

Отрежете основата на китайското зеле. Разглобете зеленчука на листа, залейте ги с вряла вода, покрийте и оставете за 10-15 минути. Ако е необходимо, отстранете уплътненията отдолу.


Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в олио, а оризът се сварява до полуготовност. Смесете храната с кайма, добавете доматен сок, подправки и сол


От получената кайма оформете топчета (по около 1 супена лъжица маса за всяко). Увийте ги в зелеви листа, така че да приличат на торбичка. Завържете със зелева лента 


Поставете зелевите рулца върху решетка на пара и гответе на силен огън за половин час. Можете просто да го сложите в тенджера, да напълните половината от нея с вода и да варите същото количество, но на слаб огън. 

Празничните пълнени зелеви сармички трябва да изглеждат подходящо. Поставете торбичките върху красив съд, поръсете с билки и сложете различни сосове до него . Смесвам заквасена сметана с чесън, отделно сервирам пикантна аджика и доматен сос. Оказва се вкусно и необичайно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft