Бърза и лесна рецепта за бананов пай с невероятно фин вкус, която със сигурност ще правите отсега нататък. Този карамелен сладкиш с банани е изключително лесен за приготвяне, а вкусът му е не по-лош от този на сладкишите от майстори-сладкари.
Бананов пай с карамел
Продукти:
80 г захар
30 г масло
2 банана
Тесто:
1 яйце
40 г захар
8 г ванилова захар
щипка сол
50 мл растително масло
100 мл прясно мляко
170 г брашно
8 г бакпулвер
Приготвяне:
Разтопете захарта в тиган и добавете маслото.
Разбъркайте, докато маслото се разтвори напълно.
Изсипете разтопения карамел в кръгла форма за кекс, която предварително сте застлали с хартия за печене.
Обелете банана, нарежете го наполовина хоризонтално и го поставете на дъното на формата.
В по-голяма купа сложете яйцата, захарта, ваниловата захар, щипка сол и разбийте на пухкава пяна.
Бавно добавете олиото, млякото в купата и разбийте добре.
След това пресейте брашното заедно с бакпулвера.
Добавете ги към тестото и разбъркайте, докато получите гъсто тесто.
След това изсипете тестото във формата над бананите.
Сложете формата в по-голям съд за печене и го напълнете до половина с вряща вода.
Поставете във фурна, предварително загрята на 180°C и печете около 20-25 минути.
Обърнете изпечения сладкиш с цялата форма и внимателно отстранете страните и хартията за печене отдолу.
Сега можете да сервирате и да се насладите на меката и ароматна торта с банани !
Много вкусно!