Просто добавете оцет! Малко хора знаят тази тайна! Рецептата на баба за хлебчета със маково семе

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто добавете оцет! Малко хора знаят тази тайна! Рецептата на баба за хлебчета със маково семе
Просто добавете оцет! Малко хора знаят тази тайна! Рецептата на баба за хлебчета със маково семе
1006
Просто добавете оцет! Малко хора знаят тази тайна! Рецептата на баба за хлебчета със маково семе
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чудили ли сте се защо храната на баба ви е винаги е толкова вкусна?

Ще ви разкрия тайната и ще ви покажа стъпка по стъпка как можете да украсите ястията си с малко оцет. Удивително е как нещо толкова проста съставка може да направи такава разлика в готвенето.

Ще бъдете изненадани и вдъхновени да интегрирате това устройство във вашата кухня!

Приятели, от все сърце ви препоръчвам да изпечете този хляб. Колко въздушно и нежно се оказва. Можете да готвите във всякаква форма, като разделяте не на 4, а на 2 части.

Съставки:

  • Пшенично брашно - ​​47-500 грама.
  • Суха мая - 5 грама
  • Захар - 2 супени лъжици.
  • Маково семе - 2 супени лъжици.
  • Сода бикарбонат – 1 чаена лъжичка.
  • Оцет - 1 чаена лъжичка.
  • 1 яйце.
  • Растително масло - 25 мл.
  • Сол - 0,5 чаена лъжичка
  • Топло мляко - 200 мл.
  • Меко масло - 50 грама.

Начин на приготвяне: 

Пресявате брашното.

Добавяте 5 г суха мая

2 супени лъжици захар

2 супени лъжици маково семе

Всичко се разбърква добре, след което се добавя бакпулвер.

Добавяте 1 супена лъжичка ябълков оцет

Половин лъжичка сол.

Добавяте 1 яйце.

25 мл растително масло.

Всичко се разбърква добре.

200 мл топло мляко.

Всичко се разбърква.

Добавят се още 250-300 г брашно

Разбърква се и се добавят 50 г масло.

Омесвате добре.

Тестото на трябва да лепне по ръцете ви, иначе ще остане меко.

Намажете купата с растително масло.

Покрийте и оставете на топло място да втаса за около 1 час.

Подгответе подходящи форми, които да намажете с масло.

Извадете втасалото тесто и го омесете още малко на плота или масата

Разделете на 4 равни части.

Направете всяка част на топка и я поставете във формите.

Покрийте и оставете за още 25 минути.

Разбъркайте добре намажете добре с жълтъка и млякото.

Печете на 180 градуса за 25-30 минути.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft