Мойте Рецепти
За тестото:
4 яйца
15 супени лъжици захар
15 супени лъжици брашно
15 супени лажици олио
15 супени лъжици прясно мляко
2 пакетчета ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
За крема:
500 мл прясно мляко
1 чаша захар
2 пакетчета ванилова захар
За поръсване:
кристална захар
Разбийте тесто от посочените съставки. Пoловината от тестото се изсипва се в тава, предварително намазнена, и се поставя в загрята фурна леко да се запече (около 5 минути на 180 С).
През това време се приготвя пудингът според инструкциите на опаковката. По желание към него може да добавите и плодове.
Ако имате пръчка ванилия, използвайте нея вместо ванилия от пакетче, защото е още по-вкусно. Пръчката ванилия поставете в млякото, докато ври.
След като сварите крема, върху леко запечената кора излейте все още горещия пудинг, след което разпределете другата половина от тестото върху него. Върнете във фурната и допечете до готовност.
Докато все още е горещ, поръсете сладкиша с кристална захар.