Просто заливам пилешкото с жълтъци за 20 минутки и става крехко и сочно. Перфектната рецепта за пилешки хапчици като от "Хепи":

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто заливам пилешкото с жълтъци за 20 минутки и става крехко и сочно. Перфектната рецепта за пилешки хапчици като от "Хепи":
Просто заливам пилешкото с жълтъци за 20 минутки и става крехко и сочно. Перфектната рецепта за...
13113
Просто заливам пилешкото с жълтъци за 20 минутки и става крехко и сочно. Перфектната рецепта за пилешки хапчици като от "Хепи":
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За да стане пилешкото филе нежно, сочно и вкусно, то трябва да бъде начукано с чук за месо, мариновано, потопено в панировка и изпържено. Само така ще получите вкусно пиле , което ще се топи в устата ви. Това чудно панирано пиленце е идеално и за гарнитура, и за предястие, а като му добавите подходящо сосче, си става направо основно! Приготвянето на крехкото и сочно пилешко не отнема много време и е много лесно, а резултатът е перфектното пилешко филе :

Перфектното панирано пиленце

Продукти:

2 пилешки филета (пеперуди)

2 скилидки чесън

1 ч.л. подправки за месо или пиле

3 яйца

сол на вкус

2 с.л.

нишесте

олио за пържене

Приготвяне:

Измийте филетата, подсушете ги с домакинска хартия, отрежете ципите и мазните места. След това нарежете месото на тънки ивици с приблизително еднакъв размер. Режете филетата напречно на влакната на месото. Всички ленти трябва да се начукат леко с острата страна на ножа. Прехвърлете в купа.

пилешки филенца

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Добавете последните към филето. Подправете със сол и черен пипер, добавете чесъна, минат през преса.4

мариновано пиле

След това трябва да разбъркате добре и да оставите в покой за 20 минути, така че месото да се маринова. Благодарение на фините резени, филето ще поеме подправките много по-бързо.

След това просто добавете нишесте и разбъркайте.

разбити белтъци

Леко посолете белтъците, разбийте ги с миксер до плътна пяна.

Потопете всяко парче месо в разбитите белтъци, обърнете 2-3 пъти, така че да се покрият напълно с пяната.

панирани филета

След това сложете тигана на огъня, загрейте и налейте олио. Поставете пилето в загрято олио.

Изпържете на умерена температура от двете страни за няколко минути. Не ги препържвайте. Поставете капака на тигана, за да се сготвят филетата и отвътре.

панирано пиле на тиган

Отцедете готовото пиле върху домакинска хартия от излишното олио. Сервирайте със сос и всякакви гарнитури. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft