Само изсипвам киселото мляко във вряща вода: Няма да спрете да ги хапвате, толкова са вкусни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само изсипвам киселото мляко във вряща вода: Няма да спрете да ги хапвате, толкова са вкусни!
Само изсипвам киселото мляко във вряща вода: Няма да спрете да ги хапвате, толкова са вкусни!
21175
Само изсипвам киселото мляко във вряща вода: Няма да спрете да ги хапвате, толкова са вкусни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никога не сте правили такива мекици ! Приготвят се напълно без мая и сода, но се получават умерено пухкави, хрупкави отвън и ефирни отвътре! Опитайте се да приготвите най-вкусните мекици по тази нова рецепта .

Най-вкусните мекици от парено тесто

Продукти:

  • 2 чаши вода (500 ml);
  • 1 ч.л. сол (5 гр.);
  • 1 с. л. масло (25 гр.);
  • 1 малка чаша натурално кисело мляко (100 гр.);
  • 2 чаши брашно (215 гр.);
  • 2 с.л. растително масло;
  • добавки на вкус (например сирене / картофено пюре / яйце с лук и др.);
  • растително масло за пържене.

Приготвяне:

Сложете тигана на огъня, налейте 500 мл вода. Когато водата заври, намалете котлона под средната степен, добавете маслото и солта. След това изсипете 100 гр. натурално кисело мляко без добавки, разбъркайте.

мляко във вода

Добавете брашното и разбъркайте с шпатула, докато тестото се събере.

брашно във вода

парено тесто

Когато тестото се събере, загрейте го още 2 минути на слаб огън и извадете.

След като изстине, се залива с 2 с.л. растително масло и се омесва с ръце до гладкост.

гладко парено тесто

Тестото ще бъде много приятно за работа, меко, хомогенно, гъвкаво. Отщипете парче, разточете на слой с точилка или пръсти, добавете пълнежа по ваш вкус, оформете мекица.

мекици от парено тесто

Повтаряйте това, докато свърши тестото.

Изпържете мекиците веднага в достатъчно количество растително масло. Трябва да станат хрупкави, с апетитна златисто-кафява коричка.

пържени мекици

Подредете ги върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.  Мекичките от парено тесто са много бързи, хрупкави, ефирни и вкусни!

мекици парено тесто

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft