Просто нарязваме 2 глави зеле вечерта, а на сутринта получаваме невероятна туршия
18 Ноември 2020
11552
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всяка есен правя такова зеле в супер бърза марината, която радва цялото ми семейство и гости. И колко е вкусно да сервирате такова зеле с картофи!
Основни съставки:
- Вода - 1,5 литра
- Бяло зеле - 2-3 килограма
- Захар - 9 супени лъжици
- Моркови - 2-3 броя
- Оцет - 200 милилитра
- Сол - 2 супени лъжици
- Чесън - 5-6 скилидки
- Смлян черен пипер - 1 чаена лъжичка
Как се приготвя:
- Първо трябва да направите саламура: изсипете вода в тенджера, добавете захар и сол, изсипете оцет, добавете смлян пипер.
- Оставете да заври.
- Междувременно изплакнете зелето, отрежете кочаните , нарежете на 8-10 парчета.
- Обелете морковите, разтрийте с грубо ренде, накълцайте чесъна.
- Поставете всичко в съд,запълнен със зеле, изсипете саламурата.
Веднага след като зелето се охлади, оставете в хладилника за един ден.
Това е всичко!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари