Просто нарязваме 2 глави зеле вечерта, а на сутринта получаваме невероятна туршия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто нарязваме 2 глави зеле вечерта, а на сутринта получаваме невероятна туршия
Просто нарязваме 2 глави зеле вечерта, а на сутринта получаваме невероятна туршия
11552
Просто нарязваме 2 глави зеле вечерта, а на сутринта получаваме невероятна туршия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всяка есен правя такова зеле в супер бърза марината, която радва цялото ми семейство и гости. И колко е вкусно да сервирате такова зеле с картофи! 

Основни съставки:

  • Вода - 1,5 литра
  • Бяло зеле - 2-3 килограма
  • Захар - 9 супени лъжици
  • Моркови - 2-3 броя 
  • Оцет - 200 милилитра
  • Сол - 2 супени лъжици
  • Чесън - 5-6 скилидки
  • Смлян черен пипер - 1 чаена лъжичка

Как се приготвя:

  • Първо трябва да направите саламура: изсипете вода в тенджера, добавете захар и сол, изсипете оцет, добавете смлян пипер.
  • Оставете да заври.
  • Междувременно изплакнете зелето, отрежете кочаните , нарежете на 8-10 парчета.
  • Обелете морковите, разтрийте с грубо ренде, накълцайте чесъна.
  • Поставете всичко в съд,запълнен със зеле, изсипете саламурата.
Веднага след като зелето се охлади, оставете в хладилника за един ден.
  • Това е всичко!
  •  

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft