Съставки:
- 200 мл мляко
- 2 броя яйце
- 160 грама брашно
- 1 с.л. захар
- 2-3 с.л. пудра захар
- 250-300 грама извара
- 0,5 ч.л.
Първо пригответе пюре от тиква: смилайте сварената тиква на каша през сито или използвайте блендер. Изсипете яйцата в млякото, добавете захарта, содата и готовото тиквено пюре, разбийте с миксер. След това добавете брашното и отново разбъркайте добре, за да избегнете бучки.
Преди да изпържите първата палачинка, можете леко да намажете тигана с растително масло, а останалите да изпечете без масло. Тъй като тестото е доста гъсто, трябва внимателно да го разпределите в тигана, за да не са много дебели палачинките (аз използвам специална шпатула за това).
За плънката: смесете изварата с пудра захар на вкус (аз добавям две препълнени с.л.). Намажете готовите палачинки с пълнеж от извара, навийте на рула, нарежете наполовина и поставете в тава за печене. Върху всяко рулце сложете парче масло. Пече се 15 минути на 180 градуса. Поръсете със захар преди сервиране. Добър апетит!