Просто наслада, не ястие. Толкова вкусно, че не можете да го кажете с думи, трябва да го опитате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто наслада, не ястие. Толкова вкусно, че не можете да го кажете с думи, трябва да го опитате
Просто наслада, не ястие. Толкова вкусно, че не можете да го кажете с думи, трябва да го опитате
8699
Просто наслада, не ястие. Толкова вкусно, че не можете да го кажете с думи, трябва да го опитате
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки: 

  • 200 мл мляко
  • 2 яйца
  • 160 г брашно
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л.
пудра захар
  • 250-300 г извара
  • 0.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 1-2 с.л. масло
  • 4 с.л. тиква
  • 2 с.л. растително масло
  • Първо пригответе пюре от тиква: смилайте сварената тиква на каша през сито или използвайте блендер. Изсипете яйцата в млякото, добавете захарта, содата и готовото тиквено пюре, разбийте с миксер. След това добавете брашното и отново разбъркайте добре, за да избегнете бучки.

    Преди да изпържите първата палачинка, можете леко да намажете тигана с растително масло, а останалите да изпечете без масло. Тъй като тестото е доста гъсто, трябва внимателно да го разпределите в тигана, за да не са много дебели палачинките (аз използвам специална шпатула за това).

    За плънката: смесете изварата с пудра захар на вкус (аз добавям две препълнени с.л.). Намажете готовите палачинки с пълнеж от извара, навийте на рула, нарежете наполовина и поставете в тава за печене. Върху всяко рулце сложете парче масло. Пече се 15 минути на 180 градуса. Поръсете със захар преди сервиране. Добър апетит!

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft