Просто настъргах ябълките върху бутертестото, навих и нарязах така: Гостите не говорят за нищо друго, откакто ги почерпих!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто настъргах ябълките върху бутертестото, навих и нарязах така: Гостите не говорят за нищо друго, откакто ги почерпих!
Просто настъргах ябълките върху бутертестото, навих и нарязах така: Гостите не говорят за нищо...
1535
Източник: За Жената
Просто настъргах ябълките върху бутертестото, навих и нарязах така: Гостите не говорят за нищо друго, откакто ги почерпих!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази проста идея, приготвена с бутер тесто и ябълки, беше истински триумф, когато я поднесох на гостите.

Страхотна идея за красив, но много простичък като изпълнение сладкиш за гости или вашето семейство.

Вместо обикновено руло опитайте тази оригинална идея за Ябълков венец :

Ябълков венец

Продукти:

  • 700 г бутер тесто
  • 3 ябълки
  • Захар 45 гр.
  • Канела 10 гр.
  • Индийско орехче 3 гр

Освен това:

  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици захар
  • бадемови люспи
  • пудра захар

Приготвяне:

По-добре е да използвате готово бутер тесто, просто е и практично. Всичко, което трябва да направите, е да разстелете бутер тестото върху работен плот и да отрежете краищата.

краища бутер тесто

Снимка: YouTube

Сега ще подготвим ябълките.

Измийте ги, отстранете сърцевината и ги настържете.

Ако нямате нищо против кората, можете да настържете с кората.

Добавете канелата, индийското орехче и захарта към настърганите ябълки. Разбъркайте старателно.

настъргани ябълки с канела

Снимка: YouTube

Сега разпределете ябълковата смес върху бутер тестото и я загладете равномерно (оставете 1 см по краищата). По желание може да поръсите ябълковия пълнеж и с натрошени орехи или други ядки - още по-вкусно е.

ябълкова плънка

Снимка: YouTube

След това се навива като класическо руло и се отрязват краищата без плънка. Хубаво прищипете ръбовете на тестото, за да не изтече плънката.

навиване руло

Снимка: YouTube

краища тесто

Снимка: YouTube

Сега ще свържем двата края на рулото и ще създадем форма на "венец" .

венец руло

Снимка: YouTube

Вземете чиста, остра ножица и нарежете рулото равномерно на парчета, без да прерязвате тестото докрай (вижте снимката).

оформяне руло

Снимка: YouTube

венец от бутер тесто

Снимка: YouTube

Постелете формата за торта с хартия за печене и я намажете с разтопено масло.

Прехвърлете венеца във формата.

ябълков венец с бадеми

Снимка: YouTube

Намажете отгоре с разбито яйце, поръсете със захар, а накрая с бадемови люспи.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

ябълков венец

Снимка: YouTube

Печете на 180 градуса за 30 минути. След изпичане се поръсва с пудра захар.

руло с пудра захар

Снимка: YouTube

Оставете изпечения десерт да изстине и се насладете.

Желаем ви приятен апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft