(количествата са по желание)
500 гр. по-големи макарони с дупка (например ригатони)
доматен сос или кетчуп с подправки
много моцарела и пармезан/кашкавал
1 яйце
250 гр. сирене Рикота (може и заквасена сметана)
Сварете макароните за кратко, трябва да не са напълно готови. Объркайте ги с малко зехтин и настърган пармезан/кашкавал. Подредете ги в тортена форма, намазана с малко олио, както е показано във видеото (с дупката нагоре). Разбъркайте яйцата с рикотата (сметаната) и с получената смес залейте макароните. Отгоре разпределете доматения сос, посолете леко (може да добавите риган или босилек) и пъхнете във фурната за 15 минути на 200 градуса. Извадете формата, поръсете отново с пармезан и отгоре сложете резени моцарела. Пъхнете във фурната за още 15 минути на 200 градуса.
Готовата торта охладете леко, отделете от стените с остър нож и махнете пръстена на формата. Щом разрежете първото парче, видът на разтичащата се моцарела ще ви накара да преглъщате гладно!