Просто се топи в устата - пилешко на грил с букет от сирена

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто се топи в устата - пилешко на грил с букет от сирена
Просто се топи в устата - пилешко на грил с букет от сирена
25265
Просто се топи в устата - пилешко на грил с букет от сирена
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Времето навън е все по-хубаво, слънцето грее щедро, дните са дълги и светли, а вечерите - приятно прохладни. Какво по-хубаво в една пролетно-лятна вечер от барбекю на двора с приятели на по чашка бира? Да, вече може да обявим грил-сезона за официално открит! 

Всеки си има своите предпочитания за това, какво да приготви на барбекюто - сочни наденички, крехко филенце, люти плескавици, прясна рибка, а защо не и порция свежи зеленчуци? Днес обаче сме заложили на нещо по-специално, което на всичкото отгоре е супер лесно за приготвяне и отнема само 30 минути заедно с печенето - пълнени пилешки филета с букет от сирена и сладки чушлета! Продуктите са лесни - сигурно вече ги имате в хладилника, а ако не, то богатият асортимент на магазин Billa със сигурност ще ви ги предложи, при това ползвате и специални отстъпки с BILLA Card

И понеже заглавието на рецептата звучи достатъчно апетитно, преминаваме направо към приготвянето на днешния специалитет:

пиле на грил със сирена

Пилешко на грил с букет от сирена

Необходими продукти:

4 бр. пилешки гърди (без кожата и костите)

4 резена кашкавал

4 резена моцарела

4 резена сирене Чедър

8 бр. пиперки , на резени (може червени или жълти)

1 ч.л. подправка за пиле (или смес от риган , мащерка , червен пипер , черен пипер , лук на прах, сол )

1 ч.л.черен пипер

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л.лук на прах

студено пресован зехтин

клечки за зъби

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките гърди и ги подсушете с домакинска хартия.

Смесете подправките в отделен съд. Направете страничен разрез в пилешкото, така че да се образува дълбок джоб. Поръсете месото отвътре и отвън със зехтин, като го втриете добре. След това намажете хубаво с подправките от вътрешната и външната страна. Нарежете чушките на кръгчета, а резените сирена - на половинки. Напълнете всяко джобче с резени сирена, като между тях пъхнете няколко кръгчета прясна чушка.

пълнено пиле със сирена и чушки

Затворете добре отворите с клечки за зъби и метнете пилешкото на грила за по 8 минути от всяка страна, или до готовност. Оставете готовите джобчета леко да се охладят, отстранете клечките за зъби и поднесете! Добър апетит!

 

Ако това предложение ви е харесало, непременно хвърлете поглед и на подбраните рецепти в новото издание на магазин Billa -  списание"Кулинариум" - кулинарно списание номер 1, което е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017 г по данни на Blue Point от януари 2018г. Може да го закупите само за 0,99 лв с ДДС с BILLA Card !

 

. Освен кулинарни изкушения, на страниците ще намерите и талони, с които може да спестите до 50 лева от покупката си в магазин Billa

А ние ви желаем приятни моменти край барбекюто!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft