Просто слагаш всичко в тавата и забравяш за 1 час във фурната: Моят мързелив ориз на фурна с пилешко
23 Август 2016
481390
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пилешки бутчета с ориз - един от тези ястия, които се приготвят бързо и лесно. Още по-вкусно ще стане, ако предварително мариновате пилето.
Ето как го правим ние:
Продукти:
4 моркова
2 глави лук
2 чаши ориз
800 гр. пилешки бутчета
2 с.л. сметана
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
3 чаши вода
3 с.л. олио
Приготвяне:
- В заквасената сметана добавете сол на вкус, кърито, черния пипер и разбъркайте добре. Залейте със сместа бутчетата и ги оставете да престоят най-малко 30 минути.
- Нарежете ситно лука, настържете морковите. Задушете зеленчуците в тиган с олио.
- Сложете задушените лук и моркови в дълбока тавичка. Отгоре изсипете ориза, налейте водата, добавете сол. Сложете върху всичко бутчетата.
- Покрийте тавата с фолио и я пъхнете във фурната за 60 минути. Температурата трябва да е 180-200 градуса. 10 минути преди края на печенето отстранете фолиото и допечете до хрупкава коричка.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари