Просто увивам каймата в пергамент и я мятам в тиган без олио за 15 минути! Вкусотия за нула време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто увивам каймата в пергамент и я мятам в тиган без олио за 15 минути! Вкусотия за нула време:
Просто увивам каймата в пергамент и я мятам в тиган без олио за 15 минути! Вкусотия за нула време:
29440
Просто увивам каймата в пергамент и я мятам в тиган без олио за 15 минути! Вкусотия за нула време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Готвя каймата по този начин от много години: за закуска, за обяд, за вечеря и дори за празници. Получава се много  сочно, крехко и нежно ястие . Тази рецепта определено си заслужава да бъде приготвена.

С удоволствие споделям тази рецепта с вас! Дори диабетиците могат да приготвят такова месно ястие , а   ако добавите нещичко към основната рецепта, може да приготвите и по-празничен вариант.

Ето необходимите продукти за тези крехки рулца от кайма :

рулца от кайма в тиган

Крехки и сочни рулца от кайма

Продукти:

Кайма - 600 гр.

Прясно мляко - 200 мл.

Подправка за колбаси - 1 ч.л.

Пушен червен пипер - 1/3 ч.л.

Сол на вкус

Приготвяне:

Аз използвах пуешко месо, смляно на кайма. Но можете да вземете пилешко, свинско, като цяло, всяко месо по избор. С пуешко обаче става много нежно и вкусно.

Към каймата добавям подправки за колбаси. Можете да използвате всякакви подправки, които харесвате. Добавям и малко сладък пушен червен пипер (продава се във всички супермаркети). Посолявам на вкус. Добавям и млякото и разбърквам всичко. Можете да оставите каймата да престои 10 минути, а може и да я приготвите веднага.

Основното тук е каймата да не става течна, като каша. 

Вземам лист пергаментова хартия (може и хартия за печене), без да я мажа с нищо. Слагам вътре 2 с.л. с качул от каймата и завивам на нещо като „бонбон“.

Можете да приготвите рулата и с плънка. Добавете кашкавал, например, или за празничен вариант, варени пъдпъдъчи яйца с подправки.

Връзвам здраво от двете страни. Взимам обикновен конец, просто го сгъвам наполовина.

Загрявам тигана (без олио) и намазвам наденичките от кайма отвън с малко олио. На умерен огън ги запържвам за по 2 минути от всички страни (аз пържа от четири страни). Първият път слагаме наденичките в тигана с шева надолу.

След това добавям малко вода, за да се покрие дъното на тигана, намалявам котлона и варя при затворен капак още 5-7 минути.

Получават се много вкусни рулца от кайма.

рулца от кайма

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft